Music For Life


Iedereen zorgt voor iedereen


Onder het motto iedereen zorgt voor iedereen heeft Lesley, de meter van onze actie, kennisgemaakt met Joeri, wie slachtoffer is van een dodehoekongeval met een vrachtwagen.

Joeri verloor in 2015 een arm en een oog nadat hij door een vrachtwagen gegrepen werd op het kruispunt van de R8 en de N50 in Kuurne. Na zijn ongeval werd beloofd om het kruispunt veiliger te maken, maar drie jaar later is daar nog steeds niks van in huis gekomen. In 2018 viel er opnieuw een dodelijk slachtoffer op hetzelfde kruispunt. Voor Joeri is de maat vol. Hij blijft ijveren om het kruispunt veiliger te maken.

Lesley van vzw Limburgse Truckers, organiseert samen met verschillende Limburgse transportbedrijven een truckrun ten voordele van VZW Rondpunt dat zich inzet voor verkeerslachtoffers als Joeri. Er rijden ondertussen al meer dan 300 vrachtwagens van over heel Vlaanderen mee met de Truckrun.

Een vriend van Joeri was zo vrij om ook zijn verhaal te delen over het ongeval van Joeri.

"Prachtig gewoon! Ik ben een goeie vriend van Joeri en moet zeggen dat toen hij slachtoffer was van een dodehoekongeval met een vrachtwagen enkele jaren geleden de overlevingskansen er toen minimaal uit zagen. Maar door de hoop niet op te geven en het ondergaan van meerdere operaties en de steun van familie, vrienden, kennissen dokters en verplegers kan hij zijn leven met een lach verderzetten ook al weet hij dat er nog vele operaties zullen volgen. Hierdoor kan ik met zekerheid zeggen dat Joeri een wonder is en de toekomst terug rooskleurig is voor hem. Hij heeft de moed om er voor open te staan hij sluit zich niet op. Daarom is deze campagne zeker een mooi gebaar.
Bedankt!

Klik op bovenstaande afbeelding om de orginele versie te zien